Sezona jahodových knedlíků

Nastává čas jahodových knedlíků, a to znamená, že brzy začne léto! Červen je tak krásný, voňavý měsíc s dlouhými teplými večery, které přímo vybízí k pikniku na zahradě nebo v parku. Je to také poslední měsíc školy. Prázdniny, pro děti čas volnosti a dobrodružství, se nezadržitelně blíží. Pamatujete si babiččinu zahrádku, kde jste jahody trhali rovnou do pusy a z okna voněly jahodové knedlíky k obědu? S našimi recepty z Králíka si tuto atmosféru doma snadno vykouzlíte. Děti i dospělí budou nadšeni, úspěch zaručen!

Jahodové knedlíky

Suroviny na cca 2 porce (záleží na velikosti jahod):

  • 250 g tučného tvarohu
  • cca 100 – 120 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli

Všechny ingredience smícháme a vzniklé těsto necháme chvíli odležet, ještě trochu zhoustne. Do těsta pak balíme po jedné jahody. Vaříme v osolené vodě cca 10 min. Hotové jahodové knedlíky přelijeme rozehřátým máslem nebo zakysanou smetanou a posypeme moučkovým cukrem.

Naše jahodové recepty zaujaly také redaktorky v babinet.cz. To nás těší! Zkuste doma i jahodový chessecake, jahodový sirup nebo jahodový nanuk 🙂

www.babinet.cz/clanek-20381-jahodove-variace.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.