Pečený kapří filet se švestkovou omáčkou a brambůrkami Grenaille

Jak připravit dětem rybu na Vánoce, aby si na ní pochutnaly? Králík ví! Nabízíme inspiraci na vánočního kapříka v receptu pro děti, který v dostatečném předstihu před Vánoci otestovali naši kuchaři. Ryby se ale snažíme zařazovat pravidelně a celoročně.

Pečený kapří filet se švestkovou omáčkou a brambůrkami Grenaille

Brambory:

800 g brambor Grenaille (mladé drobné brambůrky s chutí připomínající kaštany) uvařte, překrojte na poloviny a orestujte na másle řezem dolů. Osolte, opepřete, přidejte pažitku a promíchejte.

Omáčka:

  • 50 g rozinek
  • 80 sušených švestek rozkrojených na polovinu
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lžíce kvalitních povidel
  • 1 skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 3 hřebíčky
  • hrst vlašských ořechů
  • rum

Rozinky a švestky namočte den předem do rumu, pak smíchejte s vínem, povidly a kořením a vařte 10 minut. Na konci do omáčky vhoďte hrst vlašských ořechů.

Ryba:

800 g vykostěných kapřích filet osolte, opepřete a na pánvi smažte na ghí nebo rostlinném oleji 5 minut z každé strany.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.