Těšíte se na Vánoce? My ano! Dospělí na hojnost dobrého jídla, děti hlavně na dárky. Už víte, co nachystáte dětem na štědrovečerní tabuli? Česká kuchyně pro přípravu menu na Štědrý den mnoha variantami a pestrostí neoplývá – jednoznačnou stálicí je sladkovodní ryba, různé variace na téma bramborový salát, kreativní staromilci uvaří kubu. Přesto vám nabízíme inspiraci na vánočního kapříka v receptu pro děti, který jsme v dostatečném předstihu před Vánoci otestovali.

Jako třetí recept z našeho miniseriálu “bezlepkové vaření z Králíka” přinášíme Zapečené fazolové ragú. I tento recept byl součástí článku v časopise Téma, kam jsme kromě vyjádření k bezlepkové stravě dodali i pár receptů, podle kterých v Králíkovi často vaříme.  Naše motto je vařit ‘přirozeně bezlepkově’. Zkuste to i vy, není to žádná věda. Suroviny pro 4 osoby: 2 hrnky bílých nebo červených fazolí 2 cibule 3 větší mrkve 1 pórek 2 pastiňáky podle chuti česnek smetana na vaření nebo kokosové mléko nebo mandlová smetana, 200 – 400 ml dle chuti případně stačí jen zeleninový vývar rozmarýn Postup: Fazole namočíme na 12 hodin, vyměníme vodu…více

Pro článek v časopise Téma jsme kromě našeho vyjádření k bezlepkové stravě dodali i pár receptů, podle kterých v Králíkovi často vaříme.  Naše motto je vařit ‘přirozeně bezlepkově’. Zkuste to i vy. Jako první přinášíme recept na bezlepkový makovec.

Milí rodiče a příznivci kavárny, TAK JSME OTEVŘELI. Ano, zvládli jsme stavbu, stěhování i propagaci v novém místě, a tak NOVÝ KRÁLÍK V KARLÍNĚ tepe životem. Jsme strašně moc vděční vám všem, kteří jste nás podporovali a našli si k nám cestu hned z kraje července. Upřímně musíme říci, že jsme to nečekali a jsme opravdu dojatí vaší věrností. Je to pro nás velké zadostiučinění, že to snad děláme dobře. 🙂 A jaké jsou naše další plány do budoucna? Nového Králíka hýčkat a rozvíjet. Určitě máme velké očekávání od kuchyně. A nebojíme se toho. Minulý týden jsme například zařadili do králičí nabídky i trochu thajské…více

Nastává čas jahodových knedlíků, a to znamená, že brzy začne léto! Červen je tak krásný, voňavý měsíc s dlouhými teplými večery, které přímo vybízí k pikniku na zahradě nebo v parku. Je to také poslední měsíc školy. Prázdniny, pro děti čas volnosti a dobrodružství, se nezadržitelně blíží. Pamatujete si babiččinu zahrádku, kde jste jahody trhali rovnou do pusy a z okna voněly jahodové knedlíky k obědu? S našimi recepty z Králíka si tuto atmosféru doma snadno vykouzlíte. Děti i dospělí budou nadšeni, úspěch zaručen! Jahodové knedlíky Suroviny na cca 2 porce (záleží na velikosti jahod): 250 g tučného tvarohu cca 100 – 120 g hrubé…více

V časopise Téma č. 21 najdete článek “Skrytá pravda o lepku”, který jsme inspirovali a jsme tam také citováni včetně celé stránky s našimi recepty. Majitelka Ivana se vyjadřuje k bezlepkovému vaření a jak v Králíkovi přirozeně bezlepkově vaříme.  No a je z toho titulka! Máme velkou radost 🙂