Bezlepkové fish & chips s hráškovým pyré

Těšíte se na Vánoce? My ano! Dospělí na hojnost dobrého jídla, děti hlavně na dárky. Už víte, co nachystáte dětem na štědrovečerní tabuli? Česká kuchyně pro přípravu menu na Štědrý den mnoha variantami a pestrostí neoplývá – jednoznačnou stálicí je sladkovodní ryba, různé variace na téma bramborový salát, kreativní staromilci uvaří kubu. Přesto vám nabízíme inspiraci na vánočního kapříka v receptu pro děti, který jsme v dostatečném předstihu před Vánoci otestovali.

Bezlepkové fish & chips s hráškovým pyré
(4 porce)
Hranolky:
4 větší brambory typu C oloupeme a nakrájíme na širší hranolky, které v hodně osolené vodě povaříme 2 minuty a scedíme. Pečeme na pečícím papíře při 200 °C po dobu 17 minut.

Hráškové pyré:

  • 600 g mraženého hrášku
  • 50 g másla

Hrášek necháme 2 hodiny povolit a orestujeme na rozpuštěném másle. Vložíme ho mixéru a umixujeme. Nepoužívejte tyčový mixér, s ním totiž nedocílíte hladké konzistence.

Ryba:

  • 4 vykostěné filety z kapra po 150g
  • 2 dcl mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • strouhanka z cornflakes

Ze 2 dcl mléka, 2 vajec a 2 lžic kukuřičné mouky umíchejte těstíčko. Osolené filety nakrájejte na širší proužky, obalte v těstíčku, pak ve strouhance a smažte na oleji do zlatova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.